Το ξύλο ως υλικό συσκευασίαςΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ - ΕΝΕΡΓΕΙΑ

Το ξύλο είναι το αποτέλεσµα του φαινοµένου της φωτοσύνθεσης που συντελείται στα δέντρα και αποτελεί αποθηκευμένη μορφή ηλιακής ενέργειας.Τα προϊόντα ξύλου λόγω της άμεσης σύνδεσης τους με το περιβάλλον είναι και τα πιο φιλικά ως προς αυτό.content image

Ενώ για την παραγωγή άλλων υλικών συσκευασίας όπως χαρτί και πλαστικό απελευθερώνονται στην ατμόσφαιρα τεράστιες ποσότητες διοξειδίου του άνθρακα (CO2) , η απ'ευθείας επεξεργασία του ξύλου μειώνει σημαντικά την αύξηση του φαινομένου του θερμοκηπίου.

ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ

Το ξύλο είναι ένα υλικό που χρησιμοποιείται ευρύτατα για τη συσκευασία αγροτικών προϊόντων κυρίως φρούτων και λαχανικών. Τα πλεονεκτήματα αυτού του είδους της συσκευασίας είναι η μεγάλη ανθεκτικότητα και η σωστή διατήρηση των προϊόντων που περιέχει.(Η ξύλινη συσκευασία λόγω της οργανικής υπόστασής της μπορεί να επιτύχει μεγάλη διαπνοή παρέχοντας μεγαλύτερο χρόνο διατήρησης των προϊόντων.)content image

Οι ξύλινες συσκευασίες έχουν τη δυνατότητα να αντέχουν κάτω από τις δύσκολες συνθήκες μεταφοράς. Επίσης, το ξύλο έχει αντιβακτηριδιακές Ιδιότητες αποτρέποντας έτσι την δημιουργία μικροοργανισμών. Για τους λόγους αυτούς προτιμάται σε μεγάλο ποσοστό για τη μεταφορά ευαίσθητων και εύθραυστων προϊόντων, ενώ τα τελευταία χρόνια η αισθητική των ξύλινων κιβωτίων έχει βελτιωθεί σε μεγάλο βαθμό.

content image

Μεγάλο ρόλο σ΄ αυτή την αλλαγή έχει παίξει η χρησιμοποίηση ειδικών προϊόντων ξυλείας, όπως το κόντρα πλακέ στην κατασκευή κιβωτίων. Με το υλικό αυτό παρέχεται η δυνατότητα κατασκευής πιο εύχρηστων και πιο καλαίσθητων προϊόντων συσκευασίας.

ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ – ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΗ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΞΥΛΟΥcontent image

Εκτός από τη χρησιμοποίηση του ξύλου για την κατασκευή τελάρων, χρησιμοποιείται ευρύτατα ως τριτογενές συσκευασία με τη μορφή παλετών. Το είδος αυτής της συσκευασίας χρησιμοποιείται για την ευκολότερη μεταφορά και αποθήκευση διαφόρων προϊόντων. Οι επιφάνειες αυτές φόρτωσης είναι ένα προϊόν συσκευασίας το οποίο χρησιμοποιείται ευρύτατα σε όλους του τομείς της βιομηχανίας καθώς δεν υπάρχει κάποιο αντίστοιχο προϊόν από άλλο υλικό, που να μπορεί να το αντικαταστήσει.

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ - ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΞΥΛΟΥcontent image

Η εταιρεία μας, προκειμένου να μειώσει το ενεργειακό της αποτύπωμα , διαχειρίζεται τα υπολείμματα – κατάλοιπα που προκύπτουν από την παραγωγή των ξύλινων προϊόντων με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, διαθέτοντας τις ποσότητες αυτές σε εταιρείες παραγωγής πέλλετ.(Τα pellets ή συσσωματώματα ξύλου είναι ανανεώσιμα στερεά βιοκαύσιμα υψηλής ποιότητας από ανακυκλωμένα υλικά.)

ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΑΝΑΚΥΚΛΩΜΕΝΟΥ ΥΛΙΚΟΥ (ΠΕΛΛΕΤ)Τα πέλλετ είναι το μοναδικό καύσιμο με Μηδενικό Ισοζύγιο εκπομπών CO2 και μηδαμινή ύπαρξη του Θείου SO2 έναντι των ορυκτών καυσίμων. Kατά την καύση τους δεν καπνίζουν, δεν εκλύουν επικίνδυνα αέρια, δεν ρυπαίνουν το περιβάλλον.